Potpisan ugovor: Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu bit će mjesto razvitka novih turističkih projekata

Grad Drniš potpisao je jučer Ugovor za uređenje i opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu sa zagrebačkom tvrtkom KOD GRAĐENJE.

Postupak javne nabave počeo je u listopadu 2018. godine, a vrijednost radova je nešto viša od 273 tisuće kuna sa PDV-om. Stručni nadzor nad radovima u Pakovu Selu vršit će drniška tvrtka Dizain-ing, a završetak radova planiran je polovicom ožujka 2019. godine.

Centar u Pakovu Selu će biti centralno mjesto na kojem će svi sadašnji, ali i oni potencijalni turistički djelatnici sa drniškog područja moći dobiti pomoć i savjete u svom poslovanju. U Centru će se organizirati radionice i edukacije na temu ruralnog turizma, te sastanci na kojima će se povezivati poljoprivrednici i turistički djelatnici. U Centru će se razvijati novi turistički projekti, koji se trebaju temeljiti na ključnim prednostima drniškog područja – kulturna baština, gastronomija, tradicija, kvaliteta smještaja i prirodna baština.

Radovi na uređenju i opremanju Centra provode se u okviru projekta ‘Adriatic Canyoning – Adriatic canyons adventure tours’, kojeg Grad Drniš provodi zajedno s partnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je nešto više od milijun i 879 tisuća eura, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 85 posto.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.