Pridružite se obilježavanju ‘Ružičastog listopada’ u Drnišu

Ružičasti listopad u Drnišu, nacionalna javnozdravstvena kampanja namijenjena ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke, održat će se sutra na Gradskom trgu Poljana u 13,30 sati u suradnji sa srednjom školom Ivana Meštrovića.

Planiranoj akciji pridružit će se i ambasadorica kampanje, Milana Vlaović, a ovom prilikom bit će snimljena fotografija učenica i učenika u ružičastoj vrpci koju će formirati svojim tijelima. Svako dijete odnijet će majci edukativni letak Mama budi zdrava i time potaknuti svijest o važnosti prevencije raka dojke.

Statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena. Vodeći se time, Udruga Sve za Nju odlučila je pokrenuti projekt Mama budi zdrava namijenjen ženama mlađim od 50 godina, uvažavajući činjenicu da je starijim ženama iz ruralnih područja teže organizirati odlazak na mamografiju pozvali su na suradnju i društva Crvenog križa koja će u tome pomoći.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.