Projekt ‘Adriatic Canyoning’ u Drniš donosi novih 333 tisuće eura za razvoj ruralnog turizma

Ilustracija

Grad Drniš u okviru projekta ‘Adriatic Canyoning – Adriatic Canyons Adventure Tours’, uredit će i označiti oko 30 kilometara biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika, uvest će sustav javnih bicikli sa dva terminala i 12 e-bicikli na području Grada Drniša, te će urediti i opremiti Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, gdje će se organizirati specijalizirane edukacije za sve one koji se žele baviti bilo kojim vidom ruralnog turizma.

Riječ je o projektu na kojem, osim Grada Drniša, sudjeluju i gradovi Široki Brijeg, Općina Grude, Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Vrijednost projekta koji se odnosi na aktivnosti Grada Drniša iznosi 332.874 eura, od čega će iz fondova Europske unije biti sufinancirano 85 posto projekta.

Predstavnici Grada Drniša sudjelovali su prekjučer na početnom sastanku partnera u Širokom Brijegu, a tijekom sastanka prezentirane su projektne aktivnosti te je usvojen akcijski plan, a potom su partneri ukratko predstavili svoje do sada odrađene te planirane aktivnosti.  Partnerima je prezentirana Komunikacijska strategija s pripadajućim komunikacijskim planom te su dogovoreni daljnji koraci koji će olakšati provedbu projekta.

– Cilj projekta je jačanje socijalnog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diversifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu, te izradom zajedničkog prekograničnog modela omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine. Ovim projektom se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Uređenjem male turističke infrastrukture, navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor destinacije, koje će, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same se pozicionirati na turističkom tržištu kao atraktivne lokacije aktivnog turizma s novim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim turističkim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora – poručuju iz Grada Drniša.

Projekt bi trebao biti gotov do kraja 2019. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.