Projekt vrijedan 8,1 milijun kuna: U Drinovcima počela izgradnja dječjeg vrtića

Izgradnja dječjeg vrtića u Drinovcima, projekta vrijednog više od osam milijuna kuna koji je sufinanciran sredstvima EU u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvaske iz mjere ‘Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’, počela je danas.

Ukupna vrijednosti projekta je 8 milijuna 174 tisuće kuna od čega se oko 6 milijuna i 500 tisuća kuna odnosi se na bespovratna europska sredstva, a ostatak sredstava za izgradnju i opremanje u iznosu od milijun i 600 tisuća kuna osigurati će Grad Drniš u svom Proračunu.

Na lokalitetu gradilišta u Drinovcima čast da otvori radove na dječjem vrtiću pripala je  dožupanici Šibensko kninskoj Dariji Puljić.

– Parcela na kojoj se gradi potpuno nova zgrada dječjeg vrtića površine je oko tisuću i 200 metara kvadratnih od čega je otprilike polovica bila u vlasništvu Šibensko kninske županije što smo darovali Gradu Drnišu za realizaciju ove investicije – kazala je zamjenica župana Darija Puljić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš vrtića Niveska Vlaić kazala je da su djeca trenutno smještena u jednoj prostoriji osnovne škole.

– Računamo da će ovdje biti smješteno tridesetak djece, dvije mješovite odgojno obrazovne skupine, jasličku i vrtićku za dob od 3 godine života do polaska u školu. Ovdje su djeca trenutno smještena u jednoj prostoriji osnovne škole, njih osam i imaju mogućnost pohađanja samo kraćeg pet i pol satnog programa, ujedno s područja Miljevaca 16-ero djece pohađa vrtić u Drnišu. Ovaj projekt je važan i sa aspekta demografske obnove ali i zbog podizanja opće kvalitete života na selu, odnosno standarda života građana- istaknula je ravnateljica Vlaić.

Ovo je jedan od 11 europskih projekata koje Grad Drniš provodi ili će uskoro započeti sa provedbom, naglasio je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

– Sasvim je izgledno da će nam biti odobrena još dva. Ukupna vrijednost tih projekata je 130 milijuna kuna od čega su 88 milijuna bespovratna europska sredstva.Ovo je jedan od značajnijih, a cilj mu je stvaranje preduvjeta ostanka na selu kroz razvijanje društvene infrastrukture- rekao je gradonačelnik Begonja za Radio Drniš.

Ugovor o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Drinovcima sklopljen je s tvrtkom Lavčević Zadar, a svi radovi trebaju biti završeni do kraja veljače 2020. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.