Promina dobila meteorološku postaju

Šibensko-kninska županija bogatija je za još jednu AMP koja je instalirana na planinarskom domu Promina na 855mnv, a realizirana je suradnjom Šibenik Metea i Planinarskog društva Promina.

Tako od jučer senzori meteorološke postaje WS2350 za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, brzine i smjera vjetra te količina oborina 24h dnevno mjeru meteorološke parametre koji su dostupni i vidljivi osim na ŠM i na portalima Pljusak.com, Weather Underground te uskoro i na stranicama Planinarskog društva Promina.

Podaci sa ove meteorološke postaje biti će od velike koristi za planinare i javne službe koji se nalaze ili se tek spremaju na odlazak na Prominu, a ujedno će omogućiti praćenje i izradu klimatološke slike mikrolokacije.

Ovo je 20 meteorološka postaja u našem sustavu i prva planinska, a u narednom razdoblju u suradnji sa udrugom Crometeo nastaviti će pokrivanje planinskih vrhova u regiji sa sustavima automatskih meteoroloških postaja.

Na lokaciji Promine osim AMP planirano je i skoro postavljane panoramske web kamere.

IZVOR: Šibenik Meteo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.