PROMINATREK 2016: Sportaši i rekreativci u pohodu na Prominu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Planinarsko društvo Promina – Sportska sekcija društva i ove je godine organizator trail utrke ProminaTrek Drniš 2016., druge od ukupno pet utrka u sklopu Proljetnog treking kupa (PTK), koja će se održati u subotu 12. ožujka 2016. godine. Nakon prošlogodišnje uspješno organizirane prve utrke PTK na Promini u kojoj je sudjelovalo preko 200 natjecatelja i rekreativaca iz cijele Hrvatske, BiH i Crne Gore, te drugih uspješno organiziranih utrka, nastavljamo promovirati ljepote Promine i Grada Drniša svima onima kojima kretanje u prirodi stvara zadovoljstvo.

8. natjecatelji na Promini u pozadini grad Drniš

Start utrke je iz centra Drniša, s gradskog trga Poljana, odakle će natjecatelji točno u 10:00 sati krenuti prema Promini, odnosno cilju utrke ispred Planinarskog doma na 850 metara nadmorske visine. Utrka je podijeljena u dvije kategorije i odvijat će se na dvije odvojene staze sa zajedničkim ciljem utrke..

3. zajedničko zagrijavanje natjecatelja na poljani

Staza „Mali točak“ namijenjena je rekreativcima, šetačima, obiteljima i djeci, kao i svima onima koji se po prvi put žele okušati u trailu. Staza u ovoj kategoriji duga je 11,1 km, manje je zahtjevna, te ju se može propješačiti za oko 3 sata. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i većim dijelom označena planinarskim markacijama,markacijama organizatora i strelicama na skretanjima, a dijelovi koji nisu označeni su makadamski put.

Staza „Veliki točak“ namijenjena je iskusnim natjecateljima, a prolazi uzdužno čitavu Prominu od njenog istočnog do zapadnog dijela, preko Vrha Čavnovka na 1149 metara nadmorske visine sve do Planinarskog doma na Promini. Pokriveni su najatraktivniji dijelovi Promine sa prekrasnim vidikovcima. Riječ je o jednosmjernoj, zahtjevnoj stazi dugoj 26,2 km, koja je označena zastavicama, markacijama, trakama, strelicama na skretanjima, dok su neoznačeni dio staze makadamski požarni putevi. Na stazi su četiri okrepe i pitki izvori Mijalovac i Veliki točak. Svi dijelovi staze su pristupni za brzu reakciju u slučaju nezgode.

161.natjecatelji na stazi prije Planinarskog doma

Nazivi staza Mali i Veliki Točak dolaze od naziva izvora pitke vode na planini Promina.

Prijave za sudjelovanje vrše se putem on-line obrasca na: www.stotinka.hr, zaključno sa 01. ožujka. Također, za utrku se može prijaviti i na sam dan utrke (12.ožujka) od 08:30 – 09:30 na pultu za prijave na gradskom trgu Poljana. Natjecatelji prijavljeni iza 01. ožujka 2016. nemaju pravo na majicu. Ostale informacije o startnini, opremi, prijevozu, smještaju i dr. nalaze se na Internet stranici društva:

5. zajednička fotografija natjecatelja, organizatora i gradonačelnika grada Drniša

Utrku će osiguravati članovi HGSS stanice Šibenik, a nakon njezina završetka će, zahvaljujući glavnim pokroviteljima  Turističkoj zajednici Grada Drniša i Gradu Drnišu,  za sve natjecatelje biti osiguran zajednički ručak u Planinarskom domu. Najbolje plasiranim natjecateljima u obje kategorije, po završetku utrke, biti će svečano uručene prigodne nagrade nazvane Drniška košara sa autohtonim jelima i pićima Drniškog kraja.

Utrka ProminaTrek dio je šireg projekta i natjecanja nazvanog Proljetni treking kup kojeg uz drnišku čine još četiri utrke koje se održavaju na području Marjana,  Mosora, Poljičke planine i Omiške dinare; Marjan trail je održan 13. veljače, te utrke u najavi: Jesenice Treking (02. travnja), ImberTrek (23. travnja) i Mosor Grebening (14. svibnja). Organizatori Proljetnog treking kupa su Planinarsko ekološka udruga Gata, Udruga Jesenice, Planinarsko društvo Imber Omiš, Planinarsko društvo Promina Drniš i Trail i trekking klub Strka iz Splita. Svih pet utrka okupljaju velik broj trkača iz cijele Hrvatske te susjednih BiH i Slovenije. Stoga je utrka ProminaTrek prilika da ljubiteljima prirode i široj javnosti ukažemo na privlačnost i pitomost naše planine kao i cijelog drniškog kraja. Cilj i želja Planinarskog društva Promina i naših pokrovitelja, TZ Drniš i Grada Drniša, je organizacijom ovakvih događanja doprinijeti promociji Promine kao idealne destinacije za sportaše, rekreativce, turiste, izletnike i ljubitelje prirode.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.