Provjerite što vas u petak i subotu čeka na Međunarodnom sajmu pršuta u Drnišu

‘Povijest drniškog pršuta’ naziv je izložbe kojom će u petak u Drnišu, u Staroj mlinici u 10.30 sati početi 3. Međunarodni sajam pršuta. Svečano otvaranje je u 11 sati, a u 11.45 minuta bit će proglašeni ovogodišnji pobjednici među proizvođačima pršuta kojima će biti uručena priznanja i prigodne nagrade.

– Ove je godine prijavljeno 28 izlagača, a među njima su i proizvođači pršuta iz Drniša, ostatka Hrvatske, iz Istre, s Krka i iz Slovenije. U odnosu na lani, razlika je što je drniški pršut u međuvremenu upisan u registar zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla Europske unije. Naš sajam svakako ima turističko-marketinški značaj, ali je i mjesto susreta poduzetnika koji razmjenjuju iskustva, što je također vrlo značajno – kazao je Josip Begonja, grdaonačelnik drniša.

U kulturno-zabavnom programu nastupit će klapa Drniš te Kulturno-umjetničko društvo Miljevci.

S početkom u 13 sati u Maloj gradskoj vijećnici bit će održano predavanje  ‘Uloga certificiranja za postizanje bolje tržišne pozicije’ Ane Marušić Lisac iz Biotechnicon poduzetničkog centra u Zagrebu.

Popodne u  17.30 sati  počinje turnir u streetballu, a sat kasnije počinje kulturno zabavni program u kojem s početkom u 18.30 sati nastupa KUD-a Naši korijeni. U 19.30 sati nastupa KUD Etno udruga Petrovo polje, a u 20 sati kantautor Ante Skelin. Prvi dan Međunarodnog sajma pršuta u Drnišu završava  velikim koncertom Jasmina Stavrosa koji počinje u 21 sat.

Drugi dan Festivala u subotu, 3. rujna počinje od 10,30 sati kad nastupa i drniški Gradski puhački orkestar. U 11 sati je predstava za djecu ‘Festival životinjskog carstva’, a u podne će nastupiti i Tamburaški orkestar ‘Krsto Odak’. Plesna skupina Step up nastupa od 12.30 sati.

Za  17.30 sati najavljen je nastup KUD-a Sveti Ilija Kljaci, a za 19 sati KUD-a Zvona Zagore. Treći Međunarodni sajam pršuta u Drnišu bit će zatvoren u 20 sati nakon čega slijedi nastup benda Oba tri te u 21 sat koncert Klape Kampanel.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.