Pučke pjesme i plesovi i ove godine na ‘Miljevačkim užancima’

Kulturno umjetnička udruga ‘Miljevci’ i ove godine organizira ‘Miljevačke užance’, program pučkih pjesama i plesova. Manifestacija se održava već 15. godinu za redom, a sve povodom obilježavanja 26. obljetnice oslobođenja Miljevaca u Domovinskom ratu. Program se svake godine održava u Sportskoj dvorani  Osnovne  škole ‘Stjepan Radić’ u Drinovcima s početkom u 20 sati.

Ove godine se očekuje dosta raznolik i bogat program gdje će posjetitelji moći poslušati i pogledati gostujuća kulturna društva, a čast otvorenja pripala je ‘Miljevačkim tićima’, koji će se ‘pismom i kolom’ miljevačkog kraja predstaviti publici.

Također,  nastupit će gosti Kud ‘Mak’- iz Trnovca iz Varaždinske županije, zatim KUD ‘Dubrava’  iz Dubrave kod Šibenika koji je domaće društvo, a u goste prvi put stiže KUD ‘Ante Zaninović’ iz Kaštel Kambelovca iz Splitsko dalmatinske županije.

Iznenađenje pripremaju plesači i plesačice iz kulturno umjetničke udruge ‘Miljevci’ koji će pred sam kraj programa izvesti koreografiju ‘Geni, geni kameni’ .

‘Miljevačke užance’ ispunile su svoj cilj time što su na mlađe naraštaje prenijeli dio tradicijske kulture gdje djeca iz osnovne škole dolaze svaki tjedan  na uvježbavanje miljevačkih pjesama i plesova.  Baštinska kultura Miljevaca je na taj način dobila jednu veću dimenziju.

Po završetku folklornog programa u župnom dvorištu za sve sudionike i uzvanike održat će se prigodni domjenak, piše Radio Drniš.

foto: Radio Drniš

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.