Manifestacija tradicije i običaja

Radio pijaca po sedmi put u Drnišu. Očekuje vas preko trideset izlagača, svirka uživo i odlična hrana

Radio pijaca, sedma po redu manifestacija tradicije i običaja, održat će se 4. kolovoza na drniškoj pijaci s početkom u 21 sat. Radio postaja Drniš već tradicionalno organizira manifestacijuNoćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja – Radio pijaca’, a organizatori sajmom žele podsjetiti na nekadašnji drniški sajam na kojem se desetljećima trgovalo i družilo.

Na tržnici u srcu Drniša, bit će predstavljeni vrijedni ručni rad, suveniri, eko i etno proizvodi, proizvodi sa brojnih OPG-ova, sveukupno preko trideset izlagača, uz svirku uživo. Bit će sira, pršuta, kruva ispod peke, soparnika, pečenog odojka, kuhati će se i dijeliti besplatno hobotnica na gulaš.

Malo stariji i spretniji imati će priliku naučiti kako izraditi susak, a oni mlađi mogu crtati na platnenim eko vrećicama koje će moći ponijeti sa sobom za uspomenu.
Ove godine organizira se i natjecanje za djecu- utrka u vrećama i potezanje konopa.
Za sve one koji nisu u mogućnosti pridružiti se ovom sajmu, tu je prijenos uživo sa pijace u programu Radio Drniša na 89 MHz.

Prije početka programa bit će upriličena i mala svečanost otvorenja uređene gradske tržnice koja je dobila novo ruho. Rekonstrukcija je obuhvatila izgradnju pet nadstrešnica i jedne prodavaonice.  Cilj manifestacije je promocija tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije drniškog kraja, te osnaživanja položaja Drniša na karti kontinentalnog turizma.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.