Sanirana šteta, na Poljani posađene nove sadnice, čuvajte ih!

Središnji gradski trg Poljana dobio je ponovo šest stabla lipe. Nakon što je u prosincu lani, pet od šest lipa zasađenih tijekom obnove Poljane, stradalo od ljudske ruke, Grad Drniš je morao izdvojiti dodatnih 12.000 kuna za sanaciju štete. Nabavljene su nešto starije sadnice, dovoljno čvrstog debla, stare 12 godina. Među više ponuda kao najpovoljnija izabrana je poznata splitska tvrtka „Jadro”, kojoj je plaćen spomenuti iznos za cjelokupan posao od nabave sadnica u Italiji,prijevoza, do iskopa , sadnje i adekvatne zaštite za nesmetan rast stabala.

Nabavljeno je šest novih sadnica, s tim da je jedna preživjela lipa prenesena ispred zgrade uprave Grada na Trg kralja Tomislava kako bi sve bile iste starosti. U sklopu obnove ovog drugog gradskog trga zasađeno je također još šest lipa, kazao je za Radio Drniš gradonačelnik Josip Begonja dodavši kako se toplo nada da će građani voditi više brige o novim stablima, da više štete neće biti kako bi drvored lipa i murvi na Poljani dočekao buduće generacije Drnišana.

IZVOR: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.