Sedam polaznika uspješno završilo Opću planinarsku školu PD Promina

U organizaciji Planinarskog društva Promina završena je još jedna Opća planinarska škola, sedma po redu.
Školu je pohađalo sedam polaznika, Zvonimir Šimunović iz Kijeva, Nikola i Ivan Turudić iz Vrlike, Valerija Čulina iz Knina, Diana Dujić iz Drniša kao i bračni par Kristina i Marko Duvančić. Izletnici su bili i njihovo troje djece, preslatka dvogodišnja Marta te Nika (13) i Pavle (10) koji imaju položenu Malu planinarsku školu. Voditelj škole bio je Josip Gverić.
Nastava je organizirana sukladno Pravilniku Hrvatskog planinarskog saveza o planinarskim školama a polaznici su stekli osnovna znanja i vještine, potrebne za primjerenu pripremu, sigurno planinarenje i ugodan boravak u planini.

Teoretski dio nastave održavan je u prostorijama društva u Drnišu svake srijede, teme su bile orijentacija, meteorologija, opasnosti u planinama, pripreme za odlazak i boravak u planini, prva pomoć i druge.
Predavači i vodiči na planinarskim izletima bili su članovi HGSS-a, Vodičke službe HPS-a te aktivni članovi PD Promina sa višegodišnjim iskustvom.

Sveukupno je organizirano osam izleta, obišla se suncem okupana Omiška Dinara, snježna Svilaja, te burne Tulove grede na Velebitu.
Speleologija se učila u Ćulumovoj špilji, spašavanje unesrećenog i izrada improviziranog nosila na Promini a sportsko penjanje u kanjonu Čikole. Kišu su na svojoj koži planinari osjetili na izletu na Vlaški Grad, a škola je završila dvodnevnim izletom na Dinaru, piše Radio Drniš

Diplome su uručene u predivnom ambijentu OPG-a ‘Pilipovi dvori’ u Razvođu, vlasnici kojega su sami polaznici Kristina i Marko Duvančić.

Foto: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.