Skulpture Ivana Meštrovića će plesati, a fotografije će se razliti zidovima na Noći muzeja u Drnišu

‘Inovacije i digitalna budućnost’ tema su ovogodišnje Noći muzeja u Gradskom muzeju Drniš koja će se održati 1. veljače. Tijekom manifestacije posjetitelji će tako imati priliku doživjeti Krku i njezine znamenitosti, zbirku radova Ivana Meštrovića te čitav muzejski ambijent u sasvim novom svjetlu.

– Za nesvakidašnji doživljaj motiva rijeke Krke, prirodnih ljepota, kultuno-povijesnih znamenitosti i manifestacija pobirnut će se fotografi amateri Iva Matić, Ante Gverić i Tomislav Prpa. Veličanstveni prizori uhvaćeni pažljivim fotografskim okom razlit će se muzejskim zidovima, a uz glazbu i svjetlosne efekte priuštit će vam nesvakidašnju izložbu koja će probuditi sva vaša osjetila – izvijestili su iz drniškog Muzeja.

Skulpture Ivana Meštrovića rasplesat će se u elektroničkim ritmovima Bake Seniora uz pršteće svjetlosne zrake raznobojnih reflektora i laserskih niti, što će biti jedinstvena prilika da posjetitelji dožive ‘techno-Meštrovića’ i zaplešu uz dinamične ritmove.

– Naši mlađi posjetitelji moći će svoju kreativnost pokazati na likovnoj radionici ‘Huu-huu sovica’ uz kratku poduku zašto je važno biti ekološki osviješten. JU NP Krka će nam ekskluzivno predstaviti čarobnu 3D škrinju u kojoj su pomoću novih tehnologija oživljeni i sačuvani stari zanati – priopćeno je iz Gradskog muzeja Drniš.

Svi posjetitelji moći će uživati i u hrani koju će pripremiti djelatnici Nacionalnog parka, dok će u opremljenom foto-kutku moći ovjekovječiti trenutke.

Dakle, u 19 sati bit će otvorene izložbe ‘Krka u novome svjetlu’ i izložba ‘Techno-Meštrović’, pola sata kasnije počinje kreativna radionica za djecu dok će u isto vrijeme posjetitelji moći uživati u čarobnoj 3D škrinji.

(FOTO:  Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.