Srednja škola u Drnišu štedit će energiju: Završen EU projekt vrijedan skoro dva milijuna kuna

Projekt energetske obnove zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu uspješno je realiziran te su zamijenjeni fasadni zatvori, postavljene nove toplinske obloge vanjskih zidova i pojačane toplinske obloge ravnih krovnih ploča s obnovom hidroizolacije.

– Projekt je započeo u kolovozu prošle godine, a pripremila ga je Srednja škola u Drnišu u suradnji s Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.972.141 kunu, od čega je Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao 797.043 kune, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini 668.294 kuna, dok je preostalih 506.802 kune osigurala Šibensko-kninska županija – priopćili su iz županijske Razvojne agencije.

Provođenjem energetskih mjera zgrada škole je u potpunosti obnovljena te su ostvarene energetske uštede i smanjenje emisije ugljikovog dioksida od preko 87 posto te je postignut energetski razred škole A+.

Završna konferencija projekta bit će održana u četvrtak, s početkom u 11 sati, u prostorijama škole.

FOTO: Arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.