Stigao asfalt u Brnade, Šimce i Krečke

Grad Drniš u ovoj će godini asfaltirati više od 2 kilometra nerazvrstanih cesta. Radovi su upravo završeni u Brnadama u Sedramiću, te u naseljima Šimci i Krečci u Radoniću. U tijeku je i sanacija makadamske nerazvrstane ceste na Lišnjaku.

Na području Grada Drniša preostalo je asfaltirati još 7 kilometara putova.

-Makadamski putovi su za Grad veliki trošak po pitanju njihovog održavanja i nasipanja. Nadam se da će preostalih 7 kilometara putova biti uređeni kroz naredne tri godine, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

U ovoj godini osim vlastitih proračunskih sredstava osiguranih u okviru Programa izgradnje komunalne infrastrukture Grad Drniš se javio na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja te Ministarstva graditeljstva koji su sufinancirali projekte uređenja.

Konkretno asfaltiranje nerazvrstane ceste na dionici od Kapelice sv. Ante do Brnada u Sedramiću u dužini od jednog kilometra Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo s iznosom od 130 tisuća kuna. Nakon što je Grad Drniš u lipnju izvršio natječaj za izvođenje radova sukladno Zakonu o javnoj nabavi izabrana je tvrtka Ceste Šibenik kao najpovoljniji izvođač te je ugovoren iznos od 72 tisuće i 800 kuna uključujući PDV.

Izvor: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.