Sve je spremno za 5. Susret amaterskih klapa u Drnišu

Sve je spremno za tradicionalni, 5. Susret amaterskih klapa sjeverne i srednje Dalmacije koji će se u subotu 05. srpnja održati na Igralištu za male športove na Podvornici s početkom u 21 sat.

Uz generalno pokroviteljstvo Grada Drniša, Turistička zajednica Grada Drniša s klapom domaćinom Drniš, i ove će godine u Drnišu ugostiti niz muških i ženskih klapa s prostora od Zadra, preko Trogira pa do Sinja.

Drniškoj publici predstavljaju se klape Arsenal iz Zadra, Aserija iz Benkovca, Cima i Pergular iz Šibenika, Oršulice iz Vodica, Svitanja iz Trogira, muška i ženska klapa Vrilo – Han, Lune Kožino, Mela Murter, Sveti Luka Otok, te klapa domaćin – klapa Drniš.

I ove godine, posjetitelji će imati priliku poslušati i pjesnike: Franu Bilića, Ivana Burića, te Dinka Škevina. Susret klapa ‘Naš bi čovik zapiva iz duše’ s drniške Podvornice izravno, i ove godine prenosi Radio postaja Drniš.

‘U želji da doprinesemo njegovanju klapskog izričaja na našem prostoru, pozivamo Vas da nam se i ove godine pridružite na zajedničkoj večeri klapske pisme’ poručuju iz Turističke zajednice Grada Drniša.

IZVOR: drnisnews.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.