Slavljenički koncert

Tamburaški orkestar ‘Krsto Odak’ održat će koncert u crkvi Gospe od Ružarija

Tamburaški orkestar Krsto Odak tradicionalni godišnji slavljenički koncert povodom osvajanja još jedne u nizu osvojenih nagrada Tambura ‘Pajo Kolarić’  održat će u Drnišu sutra s početkom u 19 sati, javlja Radio Drniš.

Naime, drniški tamburaši u lipnju ove godine sudjelovali su na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku gdje su se okitili još jednom srebrnom plaketom. Pod ravnanjem voditeljice orkestra Milke Tomić izveli su skladbu Adalberta Markovića ‘Nostalgična serenada’, te Jurice Hrenića ‘Ples pod maskama’ a kako se nekoliko godina na festivalu izvode i pjesme podneblja iz kojeg orkestra stiže na natjecanje naši tamburaši uz vokalnu solisticu Anitu Goretu izveli su i skladbu Olivera Dragojevića – ‘Galeb i ja’.

Priznanje je dobio i član orkestra kao najmlađi sudionik festivala a riječ je o desetogodišnjem Marku Marjanoviću koji svira bugariju, instrument koji svira ritam pratnju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.