Tko je šetao Krkom u 19. stoljeću i kako su izgledali? Sve to i još puno više očekuje vas u Noći muzeja u Drnišu

Izložba ‘Krka u oku istraživača: rijeka u sedam priča’ bit će otvorena ovog petka s početkom u 18 sati u Gradskom muzeju Drniš kao uvertira u manifestaciju Noć muzeja koja ove godine Drnišanima stiže s nikad bogatijim programom.

Izložbu će predstaviti ravnatelj Muzeja Joško Zaninović, Drago Marguš u ime Nacionalnog parka Krka i Dobrila Zvonarek, autorica izložbe.

Priče o rijeci Krki svoj sadržaj najvećim dijelom crpe iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a velika vrijednost izložbe su i prekrasne fotografije Krke, fotografskog dvojca Marija Romulića i Dražena Stojčića.

Uz samo predstavljanje, u Gradskom muzeju Drniš prigodno će oživjeti likovi s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Glumci odjeveni u raskošne krinoline i frakove, sa šeširima i cilindrima te ostalim modnim dodatcima iz toga vremena, posjetiteljima će dočarati neke od značajnih povijesnih posjeta rijeci Krki.

Dio bogatog programa Gradskog muzeja Drniš u Noći muzeja čine i dječje kreativne radionice, prezentacija o povijesti sporta u Drnišu, nastup benda Dernis JAM, uz fotokutak i gastrokutak kako bi manifestacija posjetiteljima ostala u nezaboravnom sjećanju.

noc muzeja drnis

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.