Europski novac za nova radna mjesta

U Bogatićima počinje uređenje hostela s 20 kreveta

U Maloj vijećnici u Drnišu gradonačelnik Josip Begonja potpisao je ugovor s tvrtkom Agrad projekt iz Šibenika za izvođenje radova na uređenju hostela u naselju Bogatić. Ukupna vrijednost radova, koji će trajati pet mjeseci, je 1.825.441 kuna s PDV-om

U tih pet mjeseci će objekt bivše škole koja je zatvorena još sedamdesetih godina bit preuređen u hostel predviđen za boravak 20 osoba u tri spavaće sobe s pripadajućom infrastrukturom – sanitarnim čvorovima, čajnom kuhinjom, blagovaonicom i recepcijom sa suvenirnicom.

Hostel će imati posjetiteljsko-edukativnu namjenu s prihvatnim kapacitetom od 20 ležaja za posjetitelje različitog profila – one koji traže odmor u prirodi; one koji su zainteresirani za aktivni odmor;  one posjetitelje koji su u tranzitu prema Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku. Hostel će služiti i kao stacionar posjetiteljima koji odluče istražiti drniško područje te novouređenu biciklističko-pješačku stazu. Osim što će doprinijeti razvoju turističke ponude drniškog kraja, taj projekt će doprinijeti i novom zapošljavanju mladih ljudi.

Projekt uređenja hostela u Bogatićima se provodi u okviru projekta ‘Natura Drniš – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000’. Ukupna vrijednost projekta je 5,67 milijuna kuna, a Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Drnišu je odobreno 4,76 milijna kuna bespovratnih sredstava.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.