Natura Drniš

U Drnišu pogledajte izložbu o najugroženijim pticama HrvatskeFoto: Ivica Lolić

Predavanje i otvorenje izložbe ‘Natura Drniš’ bit će održano u petak s početkom u 11 sati u foajeu Kino i kazališne dvorane ‘Ivana Meštrovića u Drnišu.

Izložbu čini serija od 10 fotografija najugroženijih ptica koje su uključene u Crvenu knjigu ptica Hrvatske. Fotografije su nastale tijekom realizacije promatranja ptica u sklopu projekta ‘Natura Drniš – održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000’.

Tako će posjetitelji imati priliku razgledati fotografije velike ševe, ćukavice, crnoprugog trstenjaka, kratkoprste ševe, surog orla, orla zmijara, sivog sokola te voljića maslinara.

Autor fotografija je Ivica Lolić hrvatski ornitolog i fotograf te stručni suradnik Zavoda za ornitologiju HAZU.

– Svojim entuzijazmom i popularizacijom znanosti o pticama senzibilizira javnost za potrebu zaštite ornitofaune što vrlo vješto i prezentira. Pored predavanja o osjetljivom ptičjem svijetu, njihovoj brojnosti i rasprostranjenosti  upozorit  će se na glavne razloge ugroženosti ornitofaune Drniša i prezentirati mjere za očuvanje istraženih vrsta i njihovih staništa kao i smjernice za održivo upravljanje ovim značajnim lokalitetom ekološke mreže – kazali su organizatori o Loliću.

Inače, predavanje i izložbu organiziraju Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije i Grad Drniš kao nositelj cjelokupnog projekta, u suradnji s Ornitološkim društvom ‘Brgljez kamenjar’.

Izložba će biti otvorena do 31. prosinca, svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.