U sklopu Europskog tjedna predstavljeni EU projekti Grada Drniša

U sklopu ‘Dana otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji’, a povodom Europskog tjedna građani su se imali priliku upoznati s lokalitetima i projektima financiranima sredstvima Europske unije, dok su Drnišani upoznali s projektom ‘Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka’ u realizaciji grada Drniša.
O projektima Grada Drniša financiranim sredstvima fondova Europske unije građani su imali prigodu doznati više na predstavljanju održanom u petak u Velikoj gradskoj vijećnici. Od projekata koji su prijavljeni, a za koje Grad čeka odobrenje su: Izgradnja prometnice s infrastrukturom u stambenoj zoni Pazar, vrijednosti milijun i 300 tisuća kuna kuna, zatim 750 tisuća kuna vrijedna rekonstrukcija tržnice, a u travnju ove godine predan je projekt Natura Drniš.

Osim navedenih projekata u pripremi su projekti Izgradnje reciklažnog dvorišta, Bratimljenja gradova, uređenja Poduzetničke zone u Drnišu.
Ujedno u sklopu ove manifestacije u obnovljenoj Staroj mlinici otvorena je ‘Izložba od zrna do pogače’, u kanjonu Čikole osigurano je 50 besplatnih vožnji zipline-om te je održan duatlon i biciklistička utrka Miljevci-Trbounje.

Izvor: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.