U subotu u Drnišu Festival zborske duhovne glazbe ‘Jubilate Deo’

Šestu godinu zaredom Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ iz Drniša, uz Pučko otvoreno učilište Drniš i Župu Gospe od Ružarija, u Drnišu organizira Festival zborske duhovne glazbe ‘Jubilate Deo’.

Ovogodišnji Festival započinje u subotu 27. listopada u 19 sati u crkvi Gospe od Ružarija, koncertom na kojem će sudjelovati šest pjevačkih zborova predstavljajući raznolik duhovni repertoar.

Preko gregorijanskih napjeva i tradicijskih pjesama te zvukova renesanse sve do skladbi suvremenih hrvatskih i inozemnih autora, predstavit će se Djevojački zbor ‘Aurora’ , Mješoviti katedralni zbor, Mješoviti pjevački zbor ‘Camerata Vocale Split’, Gradski zbor ‘Makarska’, Hrvatsko pjevačko društvo ‘Petar Berislavić’ i Gradski pjevački zbor ‘Neuma’.

‘Jubilate Deo’ ove godine prvi put postaje dvodnevna manifestacija. Program se nastavlja u nedjelju, 28. listopada na otočiću Visovcu. Svetu misu u 11 sati pjevat će Djevojački zbor ‘Aurora’ iz Zagreba koji će potom prirediti koncert duhovne glazbe u crkvi Gospe od Milosti. Misu će predvoditi fra Ivan Režić, meštar novaka, a brodovi će zainteresirani puk prevoziti u 9,30, 10 i 10,30 sati sa Stinica (Miljevci) te u 9,45, 10,15 i 10,45 sa strane Rupa (Remetić).

Ovogodišnji program odvija se uz potporu, između ostalih, i Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.

( Foto: ilustracija /Facebook )

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.