U tijeku prijave za drugu Prominatrek utrku u Drnišu

Nakon prošlogodišnje uspješno organizirane prve utrke i velikog  odaziva među natjecateljima, Planinarsko društvo Promina poziva sve zainteresirane na drugu Prominatrek utrku u Drnišu koja će se dogoditi 12. ožujka.

Natjecatelje očekuje staza Mali točak od 12 kilometara, namjenjena šetačima, obiteljima , rekreativcima i svima onima koji se po prvi put žele okušati u trailu. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i većim dijelom označena planinarskim markacijama, markacijama organizatora i strelicama na skretanjima, a dijelovi koji nisu označeni su makadamski put tako da se laganom šetnjom prođe za 3 i pol sata. Na stazi su dvije okrepe te pitki izvor Mali točak.

Staza Veliki točak duga je 26 kilometara, a namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima. Prolazi uzdužno čitavu Prominu od njenog istočnog do zapadnog dijela, preko Vrha Čavnovka sve do Planinarskog doma na Promini. Pokriveni su najatraktivniji dijelovi Promine sa prekrasnim vidikovcima. Staza je zahtijevna, jednosmjerna i označena zastavicama, markacijama, trakama, strelicama na skretanjima, a neoznačeni dio su makadamski požarni putevi. Na stazi su četiri okrepe i pitki izvori Mijalovac i Veliki točak. Svi dijelovi staze su pristupni za brzu reakciju u slučaju nezgode.

Prijave se otvaraju 15. veljače i traju do 1. ožujka u 23:59. sati, a primaju se online na www.stotinka.hr. Na sam dan utrke 12. ožujka može se prijaviti i uplatiti startninu od 8.30 do  9.30  sati na pultu za prijave. Natjecatelji prijavljeni iza  1. ožujka nemaju pravo na majicu.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati u kategoriji Mali točak isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.Djeca od 14-16 godina mogu samostalno sudjelovati kategoriji Mali točak ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup. Djeca od 16-18 godina mogu sudjelovati u bilo kojoj kategoriji ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

IZVOR: Adrenalin.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.