Učenici drniške ekonomske škole u posjetu MAS-u, Maraski i luci Gaženica

Učenici Srednje škole Ivan Meštrović Drniš smjer ekonomisti, prodavači i poljoprivredni gospodarstvenici proveli su jednodnevni stručni izlet te su posjetili plantažu višnje Maraske – Vlačine, tvornicu Maraska, luku Gaženica, Muzej antičkog stakla u Zadru, Morske orgulje, Pozdrav suncu i ostale kulturno-povijesne znamenitosti Zadra.

Cjelokupan izlet organizirala je Martina Jerković univ.spec.oec. uz veliku pomoć tajnika HGK Zadar Denisa Ikića univ.spec.oec. Na izlet je išlo 65 učenika u pratnji profesorica Martine Jerković, Filipe Kontić, Anite Tomić i Ljiljane Bjegović.

Stručne su osobe edukativno upoznale učenike o vrijednostima mjesta posjeta.

Drniš_ucenici

Na plantaži Vlačine nas je dočekao voditelj plantaže Ive Dražić upoznao je učenike o veličini i vrijednosti plantaže Vlačine, izdvajam podatak od 95000 tisuća stabala višnje Maraske te posjedovanje najnovije mehanizacije koju posjeduju za održavanje plantaže,.

U tvornici Maraska učenici su bili dočekani od strane voditeljice marketinga Antonije Čolak koja je učenicima ukratko pojasnila povijesni razvoj Maraske, poseban osvrt na povijesni razvoj likera Maraskino te pokazala proizvodni pogon gdje se proizvode Maraskini sokovi zadovoljavajući sve standarde koji se trebaju ispuniti u Republici Hrvatskoj i Europi.

U luci Gaženica koja još nije otvorena zbog tehničkih razloga dočekao ih je dipl. ing. Andrija Šarić voditelj gradilišta koji je učenicima pojasnio veličinu luke kako u zemljopisnom tako i u ekonomskom pogledu. Planira se zapošljavanje oko 1000 djelatnika različitih profila, važnost luke za sve djelatnosti, direktna povezanost s autocestom uvelike će pomoći razvoju gospodarstva i turizam kako Zadarske tako i Šibensko-kninske županije.

IZVOR: Antena Zadar/Drnis.news

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.