Uređuje se prostor ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Drnišu

Počeli su radovi na uređenju dijela ulice Stubište u samom centru grada, i to stepenica koje vežu Trg kralja Tomislava i Poljanu, a nalaze se između Srednje škole “Ivan Meštrović” i pravoslavne crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Radovi su dio programa izgradnje komunalne infrastrukture Grada Drniša.
Nakon prikupljene dokumentacije i mišljenja nadležnih institucija – Ministarstva kulture i Konzervatorskog odjela u Šibeniku obnavlja se, poslije pristupnog puta uz crkvu Gospe od ružarija i radova kod gradskog parka Podvornica, još jedan dio centra grada.

drnis_radovi_pravoslavna crkva_jz1
– Dio radova, završni sloj koji je od betona i asfalta, bit će zamijenjen skinutim kamenim pločama s Poljane, dok će dio biti zamijenjen dotrajalom betonskom podlogom, rekla je stručna suradnica za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Grada Drniša Zdenka Jerković.
Planirana sredstva za uređenje su 120 000 kuna plus PDV, radove izvodi “Građevinski obrt Punat” iz Drniša, a očekivano trajanje je nekih mjesec dana.

 

Izvor:Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.