Veliki interes učenika za Glazbenu školu u Drnišu

U školske klupe prvog razreda osnovne glazbene škole Krsto Odak u Drnišu, ovu jesen sjest će 45 učenika. U područnom odjeljenju u Kninu bit će njih 17, što čini brojku od 62 učenika. Nakon dugo godina u glazbenoj školi bit će dva odjeljenja prvog razreda, a priprema se i glazbeni vrtić za djecu predškolske dobi i učenike prvog i drugog razreda.

Ravnateljica škole Ines Topić otkrila je za radio drniš kako su privukli nove učenike

– Učenike smo privukli motivacijskim koncertima koje smo proveli u suradnji s Osnovnom škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu i Osnovnim školama Domovinske zahvalnosti i dr. Franje Tuđmana,  kazala je ravnateljica Topić te dodala:

– Razlika Drniša i Knina je duža tradicija odlaska u glazbenu školu koju imamo u Drnišu, a nadam se da će i grad Knin prepoznati vrijednost glazbene škole i da ćemo svojim radom privući još veći broj djece iz Knina.

U pripremi je i program glazbenog vrtića za koji su otvorene i prijave, a ovo nam je ravnateljica Topić rekla o programu – Dvije su odgojne skupine jedna su djeca od 4 do 6 godina, a druga skupina su učenici prvog i drugog razreda osnovne škole. Djeca kroz igru uče note, upoznaju naše nastavnike, nastupaju na našim školskim koncertima. Tako da kad krenu u glazbenu školu da steknu navike, upoznaju okolinu i lakše izaberu instrument koji žele svirati. – kazala je ravnateljica Ines Topić.

Najveći interes je za klavirom i gitarom, a ove godine je i veliki interes za harmonikom. U Drnišu je ove godine upisano 15 klavirista, 12 gitarista , 7 harmonikaša, 5 flauta, 3 klarineta, 2 saksofona i 1 violina.

– Kolege i ja se jako veselimo ovoj školskoj godini da vidimo kako će se maleni snaći, kazala je ravnateljica škole Ines Topić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.