Za drniško područje zbog mraza proglašena elementarna nepogoda

Šibensko kninski župan Goran Pauk proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općina Promina, Ružić i Unešić te za područje Grada Drniša i Grada Skradina zbog velikih šteta nastalih na poljoprivrednim kulturama i trajnim nasadima prouzročenih mrazem i niskom temperaturama koje su na tim područjima trajale u periodu od 21. do 28. travnja.

Zaključno do 12. svibnja općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda trebaju sastaviti izvješća s procjenom ukupne štete te ga dostaviti županijskom povjerenstvu a prve procjene poljoprivredne štete trebaju unijeti u Registar šteta u poljoprivredi – priopćeno je iz ureda Šibensko kninskog župana Gorana Pauka.

Rok za prijavak konačne i potpune štete je 50 dana.

Za Grad Drniš elementarna nepogoda proglašena je temeljem traženja gradonačelnika Drniša Josipa Begonje i zahtjeva upućenog 02. svibnja. Štete poljoprivrednici mogu prijaviti Katici Mazalin u Upravnom odjelu za poljoprivredu.

IZVOR: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.