Za sustav e-bicikala Drniš dobio 104 tisuće bespovratnih kuna

Gradu Drnišu je odobreno 104.400 bespovratnih kuna temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a na temelju prijave Grada Drniša projekta ‘Postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikla u Gradu Drnišu’.

Predmet financiranja je postavljanje i opremanje dvaju terminala za registraciju e-bicikla sa postoljima za parkiranje bicikala s elektromagnetskim zaključavanjem bez punjenja.

Svrha ovog projekta je povećanje turističke ponude na drniškom području kroz postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikala. Riječ je o sustavu koji se temelji na ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u rješavanju problema parkiranja, pridonosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu, a posebno je važno da pozicionira destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, te da utječe i na produljenje turističke sezone. Postavljanjem dviju stanica za iznajmljivanje e-bicikla osigurat će se korist za goste – turiste, ali i ostale aktivne posjetitelje, te će se obogatiti ponudu u destinaciji, pozicionirati drnišku destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, što su već prepoznali i brojni gradovi na Jadranskoj obali, te privatni iznajmljivači koji već nude sustave javnih bicikli kao njihovu dodatnu ponudu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.