Zahvaljujući vrijednoj donaciji, drniški osnovnoškolci lektiru će čitati iz novih knjiga

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja i suradnici danas su knjižnici Osnovne škole Antuna Mihanovića uručili donaciju knjiga u vrijednosti od deset tisuća kuna. Vrijednu donaciju primila je knjižničarka Anita Cota. Većinom su to  naslovi iz lektire kojih knjižnica nema dovoljno već se nadopunjuje sa Narodnom knjižnicom Drniš.

– Donaciju dajemo županijskog ustanovi, ali drniškoj djeci. Sve što radimo na području grada radimo za naše građane neovisno tko je vlasnik ili osnivač. Na temelju zamolbe knjižnice osnovne škole mi smo, za sad, iz gradskog proračuna izdvojili deset tisuća kuna. Bilo bi lijepo kada bi se odazvali i drniški gospodarstvenici pa recimo i oni pomogli, ali i svi drugi koji su u mogućnosti. Nadam se da će knjige za prvašiće ponovno biti besplatne iako se trenutno nalazimo u specifičnoj situaciji jer smo prestali biti potpomognuto područje a u skladu s tim prihodovna strana proračuna možda neće biti kako smo očekivali i planirali – kazao je gradonačelnik Begonja.

Kako je kazala Cota, nakon otpisa velikog broja stare građe police su ostale prazne.

– Grad Drniš nam je donacijom dijelom pomogao, nadamo se da je ovo prva u nizu. Naručili smo naslove koje već imamo kao i par novijih, uglavnom za učenike lektire od prvog do osmog razreda. Izdanja su bila iz šezdesetih godina i po raznim kriterijima njima više nije bilo ovdje mjesto, ali nismo imali izbora jer nismo imali novca za nove knjige. Prema standardima još uvijek imamo nedovoljno knjiga. Nadopunjujemo se Narodnom knjižnicom Drniš koja je dobro opremljena. Naši učenici vole čitati, a posebno vole nove naslove iz lektire – kazala je.

Izvor: Radio Drniš

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.