Župan Goran Pauk posjetio OŠ Ivana Meštrovića u sklopu projekta energetske obnove zgrade

Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je danas Srednju školu Ivana Meštrovića u Drnišu u sklopu dovršetka projekta energetske obnove zgrade. Radove vrijedne više od milijun i pol kuna obišao je zajedno s ravnateljom škole Ivanom Zeljkom, gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom, predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te predstavnicima Razvojne agencije Šibenik.

– Šibensko-kninska županija sufinancirala je energetske obnove tri škole kojima smo osnivači, a to su Osnovna škola Kistanje, Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš i Osnovna škola Domovinske zahvalnosti Knin. Županija je u sufinanciranju sudjelovala s iznosom od 25 posto, dok je 40 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 35 posto iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na lokalnoj i regionalnoj razini pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU – naglasio je Pauk.

drnis4

Energetskom obnovom škola je tako dobila zamijenjene fasadne zatvore, postavljeni su i novi oblozi vanjskih zidova, pojačani su toplinski oblozi ravnih krovnih ploča s obnovom hidroizolacije čime su ostvarene energetske uštede, a smanjene su i emisije ugljikova dioksida za preko 87 posto te je postignut energetski razred škole A plus.

Podsjetimo, projekt vrijedan više od milijun i pol kuna potpomogao je Europski fond za regionalni razvoj s nešto manje od 800 tisuća kuna, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini s oko 670 tisuća kuna, a Šibensko-kninska županija financirala je s nešto više od pola milijuna kuna.

drnis3 (1)

drnis1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.