Drniški mališani posjetili gradonačelnika Begonju

Nizom osmišljenih sadržaja i aktivnosti Dječji vrtić Drniš pod motom “Ljubav djeci prije svega” i “Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!” obilježio je Dječji tjedan.
Na taj način djeca i odgojiteljice željeli su skrenuti pozornost šire društvene javnosti, prije svega odraslih na ostvarivanje prava djece. Dječji tjedan već se tradicionalno 62. godine obilježava u Hrvatskoj.

U okviru dječjeg tjedna djeca odgojne skupine “Ivančice” danas su posjetili gradonačelnika Drniša Josipa Begonju. Zajedničko druženje upriličeno je u maloj gradskoj vijećnici a djeca su posjetila i Ured gradonačelnika.

Aktivnosti su se nastavile na gradskom trgu Poljani, gdje su klinci svojim likovnim sposobnostima uputili poruke odraslima o njihovim potrebama i željama crtajući i stvarajući najorginalnije likovne radove. Potom su prošetali ulicama grada, kako bi pjesmom i smijehom pridonijeli veselom ozračju.

Tijekom Dječjeg tjedna djeca su u vrtiću imala brojne likovne aktivnosti a njihovi uradci izloženi su u prostorijama vrtića. Srijeda je bila posvećena sportskim aktivnostima. Djeca su putem igre pokazala svoju spretnost, vještinu, natjecateljski i sportski duh. Kako je naglasila ravnateljica vrtića Niveska Vlaić od najranije dobi uči ih se timski rad, zajedništvo, te važnost sportskih aktivnosti.

U suradnji Dječjeg vrtića Drniš i Planinarskog društva “Promina” upriličeno je i druženje djece sa planinarima. Cilj druženja bilo je upoznavanje djece sa pojmom planinarstva, aktivnostima koje provode planinari, opremom koju koriste, te svrhom boravka u prirodi.
Povodom Dječjeg tjedna u drniškom vrtiću

IZVOR: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.