Drniško tenisko igralište trebalo bi biti gotovo u studenom

U Športskom centru Podvornica u Drnišu, još u listopadu započeli su radovi na izgradnji teniskog igrališta koje je trebalo biti gotovo do 15. studenog 2013. godine. Iako je teren pripremljen za asfaltiranje, radovi se prekidaju. Naime, Grad je sklopio ugovor 18.10.2013. s jednom drniškom građevinskom tvrtkom radi izgradnje igrališta. Budući da ista nije ispoštovala Ugovorom propisane rokove traži se drugi izvođač.

Od gradonačelnika Josipa Begonje doznajemo da je u tijeku privremeni obračun izvedenih radova od strane izvođača kako bi mu se ti radovi mogli platiti umanjeni za zakonom propisane penale zbog prekoračenja roka. Begonja dodaje: “Nakon ovjerene situacije izvršenih radova od strane tvrtke koja obavlja nadzor, idemo na sporazumni raskid sklopljenog Ugovora s izvođačem, a potom će se tražiti drugi izvođač radova.”

DJEČJE IGRALIŠTE

Dječje igralište na Podvornici također nije dovedeno do kraja glede svog uređenja, budući (između ostalog) nije postavljena zemljana podloga između sprava, niti je ispod sprava postavljena antidepresivna podloga za sigurniju dječju igru. Naime, na tlu je i dalje krupno kamenje, a vide se betonske konstrukcije sprava. Kako doznajemo, razlog su vremenske neprilike.

igraliste-drnis

Gradonačelnik ističe: “Preostala nam je završna faza koja podrazumijeva postavljanje zemljane podloge, zatim staze između sprava (betonske ploče i ivičnjaci), te postavljanje podloge ispred dijela sprava.”

„Dakle, samo igralište nije službeno otvoreno za uporabu, ono je ograđeno i to upravo zbog toga da djeca igrajući se ne bi hodala po rubovima ogradnog zida i eventualno pala sa zida. Mislili smo ga ograditi trakom da bi se spriječio ulazak, ali takav pothvat je neučinkovit jer traka nikog ne sprječava da uđe unutar igrališta. Vjerujemo kako ćemo uskoro završiti s uređenjem dječjeg igrališta, a to prvenstveno ovisi o vremenskim prilikama” zaključuje gradonačelnik Begonja.

IZVOR: Drniš news

FOTO: Drniš news

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.