FESTIVAL HRANE I VINA U ZAGREBU: Sudjeluju brojni šibenski proizvođači

Hrvatski festival hrane i vina vodeći je domaći eno-gastronomski događaj koji ovogodišnjim izdanjem okuplja preko 250 proizvođača hrane i vina, relevantne eno i gastro stručnjake, vodeće domaće kuhare, vinare i enologe, strukovne udruge i klastere, te županije koje su prepoznale festival kao odličnu platformu za promociju svojih destinacija i najboljih proizvođača hrane i vina. Festival se održava od 13. do 15. studenoga 2015. godine u Areni Zagreb.

Šibensko-kninsku županiju, na štandu od 24 m², predstavit će dio proizvođača vina, alkoholnih pića, sira, meda i maslinovog ulja, a to su: PZ Burni; OPG Radoslav Županović, OPG Osredečki, Bel-Cro Trade d.o.o., PO Prominka, PZ Faust Vrančić, Lasin d.o.o.,Vinoplod vinarija d.d., Rožić d.o.o.,Udruga maslinara Traulik Vodice, BZ Petrovo polje, I- Pak; OPG Skorić i OPG vina Ante Sladić.
Klaster ‘Hrvatski pršut’ predstaviti će se na štandu Hrvatske gospodarske komore, a OPG Paić Skradinske delicije na štandu Zlata vrijedan, kao finalist Projekta.

Svečanom otvaranju 3. Hrvatskog festivala hrane i vina, danas u sportskoj dvorani Arena Zagreb, prisustvovat će župan Goran Pauk koji će kao predsjednik Hrvatske zajednice županija pozdraviti goste i izlagače.

Festival prati i bogat popratni program pa će brojne kuharske radionice i tečajevi posjetiteljima omogućiti da uz pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka besplatno savladaju brojne recepte i kulinarske trikove. Tako će u nedjelju, 15. studenoga od 15 do 15:45 sati na zajedničkoj radionici nastupiti Restoran Opat Kornati i Konoba Boba. Na ovoj radionici Ante Božikov iz restorana Opat Kornati priprema Manestrun od liganja (crna juha od liganja), specijalitet Murtera, a Vjeko Bašić iz konobe Boba priprema Tunu pečenu na soli s redukcijom vina.

Uz Hrvatsku zajednicu županija, partneri ovogodišnjeg festivala su Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, Grad Zagreb, TZ Grada Zagreba, HBOR, HGK, medijska kuća STYRIA, 24 sata, Journal i tportal.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.