Fond sufinancira kupnju dva vozila za prikupljanje smeća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Pirovac sredstva od 661 tisuće kuna za nabavu dva vozila za skupljanje i odvoz komunalnog otpada. Ukupna vrijednost nabave vozila procjenjuje se na oko 1,6 milijuna kuna, a ostatak troška podmirit će se iz općinskog proračuna. Podsjetimo, Općina Pirovac je 18. Listopada od Fonda zatražila pomoć za kupnju spomenutih vozila s obzirom da se prikupljanje otpada godinama obavljalo putem koncesije.

SAMOSTALNA DJELATNOST

-Općina ima namjeru samostalno obavljati predmetnu djelatnost putem komunalnog poduzeća Vrilo d.o.o. S obzirom na smanjenju prohodnost većeg dijela ulica u Pirovcu, što do izražaja dolazi u turističkoj sezoni, potrebno je nabaviti dva vozila zapremnine 10m3 i 7m3 – obrazlažu pirovački čelnici. Postupak javne nabave obavit će komunalna tvrtka Vrvilo, a rezultate i odabranu ponudu Fondu za zaštitu okoliša mora poslati najkasnije do lipnja 2014. godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.