Fond sufinancira nabavu kanti za selektivni otpad

Nastavlja se druga faza projekta Očuvaj Vodice koju provodi komunalno društvo Leć. Nakon što je ovoga proljeća jedan dio stanovnika naselja Vodice dobio kante za selektivno sakupljanje otpada i nakon prvih vrlo pozitivnih rezultata, projekt se nastavlja besplatnom dodjelom kanti ostalim domaćinstvima u Vodicama i Srimi te u vodičkom zaleđu koji do sada nisu bili obuhvaćeni projektom.

U svrhu nabave potrebnih posuda za provedbu druge faze projekta Očuvaj Vodice, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovat će s 40% ukupnog iznosa za potrebe Vodica i Srime čija je vrijednost procijenjena na 304 tisuća kuna bez PDV-a.

Ovim će se osigurati nabava dodatnih 2250 kanti od 120 l za selektivno sakupljanje otpada koje će besplatno biti dodijeljene stanovništvu preostalog dijela Vodica i Srime. Za stanovništvo Čiste Velike, Gaćeleza, Grabovaca i Čiste Male za kupnju kanti za selektivno sakupljanje otpada potrebno je osigurati 34.000,00 kuna, a Fond će taj iznos sufinancirati s 80%. Radi se o kantama s narančastim poklopcem koje su namijenjene odvajanju korisnog otpada; kartona, papira i PVC ambalaže već u domaćinstvima čime se provode odredbe Zakona o održivom gospodarenju otpadom, odnosno omogućuje smanjuje količina deponiranog smeća na odlagalištu i ponovno korištenje korisnog otpada kao sirovine u nastajanju novih vrijednosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.