FOTO: Djeca na plaži Lolić učila o Plavoj zastavi, održana i radionica

Projektni dan Plave zastave održan je 25.08 na glavnoj pirovačkoj plaži Lolić. Sudjelovalo je oko 20-ak djece što vrtićke što osnovnoškolske dobi.

pirovac222

Zajednička ovogodišnja tema svih članica programa „Plava Zastava” bila je „Voda”, a na koju temu je organizirana i natjecateljska radionica za djecu pod nazivom „Posada kapetana Modrovodića”. Nakon poučnog i informativnog uvodnog dijela autorice i voditeljice ove radionice gđe. Sanje M. Vukman, zadatak je bio napraviti brodić od papira, izabrati svoju posadu i skupiti najkvalitetnije ljude za misiju pročišćenja vode, iscjeljenja i spasa morske flore i faune pri čemu je ime broda odražavalo misiju broda. Svaki kapetan broda morao je u ime cijelog tima prezentirati svoju projektnu ideju. Za potrebe radionice koristio se isključivo reciklirani papir i materijali iz prirode.

pirovac333

Radionici su sudjelovali i direktor TZ Pirovac g. Igor Meić, komunalni redar g. Ante Begić i zamjenik načelnika Općine Pirovac g. Ante Čubrić, a koji su ujedno bili i članovi ocjenjivačkog žirija, a tri tima pod nazivom „Plavi vuk”, „Dupin spasa” i „Zeleni val” žiri su oduševili svojom kreativnošću i idejom. Od vrijednih nagrada za najmlađe u ponudi su se našli vožnja pedalinom, skakanje na trampolinu i nekoliko partija biljara.

pirovac444

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.