FOTO: Mali Pirovčani učili o ponašanju u prometu

Osim što vodi računa o prometnom redu u svom mjestu, Mirinda Šinkić prometna redarica Pirovca, učili najmlađe mještane o prometu i prometnim znakovima. Šinkić je posjetila dječji vrtić Mendula i održala edukativnu prezentaciju.

– Automobili u prometu su opasne igračke. Cesta nije igralište. Zato, draga djeco, morate biti jako oprezni. Pažljivo prelazite cestu, pogledajte lijevo pa desno, tek kad ste sigurni da nema vozila prijeđite zebru. Mamu i tatu zamolite da voze polako – kazala je Miranda Šinkić, plijeneći punu pažnju mališana.

NEOBIČAN POSAO

priovac djeca promet 1

Nakon prezentacije svi zajedno su prošetali mjestom i sve naučeno uvježbali na pješačkim prelaznima. Podsjetimo, Miranda Šinkić prometna je redarica već skoro dvije godine. Kada je ušla u ovaj, inače, više-manje ‘muški’ posao, izazivala je čuđenje mještana.

– Biti prometni redar je kao svaki drugi posao. Naravno, u početku nije bilo lako, radim u malom mjestu, svi te znaju… Ali trebalo je uvesti red u promet. Pirovčani su u početku bili jednostavno previše komotni i morali su shvatiti da ne mogu doći automobilom na kavu i blokirati cijelu ulicu – istakla je Mirinda, prisjećajući se svojih prvih iskustva s terena. Ističe da je bilo pojedinaca koji su i po nekoliko puta upozoravani, ali i kažnjavani zbog istog prekršaja i sada to jednostavno više ne čine.

priovac djeca promet

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.