FOTO: Pirovčani s papom Franjom zapjevali ‘Ta tvoja barka mala’

Puhački orkestar Pirovac i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam vratili su se iz posjete papi Franji. Na putovanju su osim posjete Vatikanu i Bazilici sv. Petra, razgledali i znamenitosti Rima od Colosseuma, Fontane di Trevi i Španjolskih stuba na Piazza di Spagna.

gulam pirovac rim

– Fascinantno je bilo među desetinama tisuća vjernika iz cijelog svijeta sa pola metra promatrati kako papa Franjo ide do jednog do drugog invalida, bolesnika i djeteta i svojom nevjerojatnom pozitivnom energijom im pruža nadu. Predivno je bilo i čuti blagoslov koji je udijelio nama i našim obiteljima, a i sa posebnim guštom smo u društvu pape zasvirali ‘Ta tvoja barka mala’ –  rekao je Ivan Gulam.

pirovcani u rimu

papa franjo

Pirovčani su papi Franji poklonili ručno rađenu zdjelu od maslinova drva sa autohtonim pirovačkim proizvodima koju su preuzeli pripadnici Švicarske garde.

– Zahvaljujem se svim dobrim ljudima i sponzorima našeg orkestra, a najviše predsjedniku Puhačkog orkestra Pirovac, g. Zoranu Meiću i dirigentu g. Denisu Jelušiću koji su jako puno vremena posvetili zahtjevnoj organizaciji puta i priuštili nam svima ovo nezaboravno iskustvo! – kazao je načelnik Gulam.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.