Foto: Potpisano šest novih županijskih koncesija na pomorsko dobro

Na Žirju će se postaviti 22 plutače u uvali Tratinska, a koncesijski ugovor potpisan je na 12 godina sa firmom Magrus doo. Ukupna vrijednost je 571.338 kuna, godišnja naknada iznosi 43.498 kuna i u planu su otvaranja 2 nova radna mjesta.

Na otoku Kaknju, u uvali Tratica, postavit će se 16 plutača, a koncesionar je Riva tour Kakanj. Vrijednost ovoga ugovora, potpisanog na 12 godina, je 373.000 kuna uz koncesijsku naknadu od 27.000 kuna i otvaranje 2 nova radna mjesta.

Treći ugovor o gospodarskom korištenju sidrišta potpisan je sa koncesionarom Laguna trade doo iz Rogoznice koji će u uvali Soline postaviti 16 plutača. Koncesija je potpisana na 12 godina u iznosu od 1.289.000 kuna. Godišnja naknada iznosi 91.800 kuna i ovdje se planiraju otvoriti 2 nova radna mjesta.

županija 11

Potpisan je i ugovor sa Poljoprivrednom zadrugom Pirovčanka iz Pirovca kojoj se u svrhu gospodarskog korištenja daje opskrbno poslovni centar. Ugovor je potpisan na 20 godina u vrijednosti od 1.880,000 kuna. Koncesijska naknada iznosi 77.000 kuna godišnje, a u Pirovcu planiraju otvoriti 15 novih radnih mjesta.

Na lokalitetu plaže u uvali sv. Andrija u Tisnom napravit će se podmorska staza i rampa za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću , a potpisnik ovog koncesijskog ugovora je JU Zaštičene prirodne vrijednosti ŠKŽ čiji iznos je, s obzirom na svrhu i važnost ovog projekta ,simboličnih 1 kunu.

Ugovor koji će se nakndno potpisati odnosi se na izgradnju i korištenje poslovne luke marine u Pirovcu. Iako je postupak u cijelosti gotov koncesionaru, Adriatic čarter iz Sukošana,  ostaje potpisati još jedan ugovor sa općinom Pirovac o naknadi troškova u pripremi dokumentacije koji je i definiran kao stavka bez koje se ne može potpistai koncesionarski ugovor te kad se i taj papir priloži kompletnoj dokumentaciji potpisat će se ugovor o koncesiji što sve skupa ne bi trebalo potrajati više od nekoliko dana. Inače, vrijednost ugovora je 11.500,000 kuna, trajanje koncesije je 20 godina, a godišnja koncesija iznosi 265.000 kuna. Potpisivanjem ovog ugovora planira se otvoriti 31 novo radno mjesto.

‘U protekle 4 godine ukupno smo dodijelili  43 koncesije, 15 ih je u postupku dodjele a ovih 6 ćemo potpisati upravo sada – naglasio je župan Pauk te dodao kako je sam postupak dodjele prilično zahtjevan i kao u slučaju PZ Pirovčanka zna potrajati i više godina. Što se tiče raspodjele novca, nastavio je Pauk, on se dijeli na tri jednaka dijela, jedan dio ide u državni proračun drugi u županijski proračun dok treći ostaje u jedinicama  lokalne samouprave’ – završio je župan Goran Pauk

županija 12

Darko Smolić, upravitelj Pirovčanke, zahvalio svim koji su sudjelovali u ovom dugododišnjem postupku te dodao kako se radi o vrlo bitnom ulaganju u kojem će posao preko cijele godine dobiti čak 10 ljudi što je za ovako malu sredinu jako važno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.