FOTO: Vita Budanko prva je beba u 2014. godini u kninskom rodilištu

Prva beba u Šibensko-kninskoj županiji rođena je prvog dana Nove godine u 00.35 sati u rodilištu Opće bolnice ‘Hrvatski ponos’ u Kninu.

Župan Goran Pauk, u pratnji zamjenika kninske  gradonačelnice Nikole Blaževića, danas je posjetio prvorođenu bebu u Šibensko-kninskoj županiji djevojčicu Vitu i njezinu majku Ivanu Budanko iz Oklaja.

novogodisnja beba knin1

novoodisnja beba knin2

Vita je došla na svijet prvog dana Nove godine u 00.35 sati kao drugo dijete u obitelji Budanko. Porod je prošao u najboljem redu, djevojčica i njena majka osjećaju se dobro.  Vita je teška 3020 grama i duga 49 cm  i drugo je dijete u obitelji Budanko.

Župan je uz čestitku i buket cvijeća majci, bebi darovao novčani iznos od 1000 kuna uplaćen na štednu knjižicu kod Jadranske banke Šibenik. Zamjenik gradonačelnice Knina Nikola Blažević darovao je bebu s novčanim iznosom od 1000 kuna i prigodnim poklon paketom higijenskih potrepština za bebu.

novogodisnja beba knin

U kninskom rodilištu, prvog dana u Novoj godini rođeno je i drugo dijete, također curica. Prema riječima dr. Mire Hemerich u kninskom rodilištu u prošloj godini rodilo se 225 djece.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.