Danijel Lasan na čelu vodičkog parlamenta

Kao što je poznato, HDZ je apsolutni pobjednik vodičkih lokalnih izbora. Osim što su dosadašnja gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev i njezin zamjenik Luka Lipić ostvarili uvjerljivu pobjedu već u prvom izbornom krugu, HDZ kao i u proteklom mandatu ima i apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. Sa 50,66 posto osvojenih glasova, ‘zajedničari’ imaju osam vijećničkih mandata od 15 vijećnika.

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Stoga će bez ikakvih problema i potrebe koaliranja s drugim stranka HDZ imati vlast i u Gradskom vijeću i izabrati čelnike tog predstavničkog tijela na konstituirajućoj sjednici koju je predstojnica Ureda Državne uprave Edita Grubišić sazvala za petak, 14. lipnja, s početkom u 11 sati.

Inače, temeljem izbornog rezultata, u ‘vodičkom parlamentu’ HDZ-ovi vijećnici su Danijel Lasan, Marija Ferara, Antonio Skočić, Lucija Toprek, Ante Pešić, Gordan Tabula, Jelena Cukrov i Edi Luketa. Iz prošlog saziva ostali su samo Antonio Skočić i Lucija Toprek. U oporbenim klupama, pak, sjedit će vijećnici SDP-a Marija Alfirev, Šime Bilan i Roko Ivanda, vijećnik HNS-a Mirko Sladoljev, Marin Mikšić iz HSS-a, Ivica Ledenko iz ‘Loze’ te Krešimir Boršić iz HSP-a.

LASAN ZASAD BEZ IZJAVA

Kako neslužbeno doznajemo, već je i poznato da će novi predsjednik Gradskog vijeća biti drugi s HDZ-ove izborne liste Danijel Lasan, inače, frontmen klape Godimenti. No, za naš list Lasan nije želio davati nikakve izjave dok i službeno ne bude izabran na čelnu funkciju ‘vodičkog parlamenta’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.