Glazbeno-scenski prikaz ‘Iz tame u svjetlo’!

U sklopu programa borbe protiv ovisnosti, Župa Vodice u suradnji sa Zajednicom Cenacolo predstavit će u Vodicama projekt ‘Iz tame u svjetlo’. Riječ je o istoimenom scenskom prikazom koji će se održati u petak, 19. travnja, u Kulturnom centru Vodice s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan. Glazbeno-scenski prikaza ‘Iz tame u svjetlo’ priča je  o izgubljenoj komunikaciji između roditelja i djece, o buntovništvu mladih koje ih odvodi u ‘tamu’, u ovisnost te njihovoj potrazi za ‘svjetlom’ i istinskim vrijednostima, kao što su obitelj, prijateljstvo i istina. Predstavu će izvesti članovi hrvatske Bratovštine Zajednice Cenacolo koji su i sami bili neprihvaćeni i odbačeni od obitelji, prijatelja, rodbine i društva općenito. Uz predstavu Vodičani će moći čuti i potresne ispovijesti, odnosno svjedočanstva jednog sportaša i manekenske, koji su prošli ‘pakao droge’ te se uspjeli vratiti ‘Iz tame u svjetlo’.

VELIKA OBITELJ

Zajednica Cenacolo jedna je velikih obitelji satkana od ranjenih života i sudbina napaćenih ljudi. Ovu zajednicu, koja ima 60 bratovština širom svijeta, čine ljudi koji su prije svega došli tražiti pomoć zbog ovisnosti, a nakon toga, poslije obraćenja i vrednota koje su otkrili i iskusili, ostali živjeti u Zajednici kao volonteri, kako bi prenijeli svoje iskustvo i radost života na druge mlade koji dolaze i traže pomoć. Od njih su rođeni bogoslovi, svećenici, redovnici, redovnice, misionari.

– Cilj ovog projekta je ukazati na rastući problem ovisnosti koji se javlja u današnjem društvu, na štetne posljedice ovisnosti, činjenicu kako se droga u početku olako shvati i vodi do fizičkog i psihičkog razdora te pokazati kako ovisnost uništava društvene i međuljudske odnose u obitelji, školi i prijateljstvu. Cilj je ukazati kako ovisnost utječe na samopoštovanje osobe, potaknuti na smanjivanje predrasuda prema bivšim ovisnicima te kako pomoći njihovu resocijalizaciju. Neposredni korisnici projekta su učenici osnovnoškolske i srednjoškolske populacije – kazao je Luka Lipić, dogradonačelnik grada Vodica.

ORGANIZATORI ŽUPA VODICE I VODIČKI ŽUDIJI

Na području Republike Hrvatske projekt se provodi od 2008. godine s ciljem podizanja svijesti o problemima ovisnosti, te o važnosti prevencije i edukacije. Projekt podupiru Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH.

Organizatori glazbeno-scenskog prikaza ‘Iz tame u svjetlo’ u vodičkom Kulturnom centru su Župa Vodice i Vodički Žudiji. Pokrovitelji su Grad Vodice i Pučko otvoreno učilište, a donator trgovački lanaca Djelo d.o.o.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.