Ivan Božikov: Bilo je vrijedno boriti se!

Od svih izbornih rezultata drugog kruga diljem Hrvatske, najtijesniji  je zabilježen na izborima za načelnika Općine Murte-Kornati. Naime, aktualni murterski načelnik Ivan Božikov (HSS) i njegova zamjenica Mare Kovačev (HDZ) pobijedili su nezavisne kandidate Željka Jerata i Antu Turčinova za svega 28 glasova. Ova pobjeda Božikovu je još slađa kada se zna da je u prvom krugu za svojim protukandidatom Jeratom zaostao više od 13 posto glasova. U tom prvom krugu Božikov je dobio potporu 432 mještana, a Jerat 599 murterskih glasova. U ovom drugom krugu došlo je do velikog preokreta. Uz još veću izlaznost birača koja je dosegnula 70,43 post, Božikov je dobio 681 glas, a Jerat 653 glasa i za ‘prsa’ zadržao funkciju prvog čovjeka ove otočne općine.

Nakon prvog kruga i izbornog poraza Božikova optimizam nije napuštao, vjerovao je u konačnu pobjedu, a to se u konačnici i dogodilo. Kakav je osjećaj ponovno se probuditi kao općinski načelnik? – pitali smo Božikova jutro nakon izbora.

– Pa naravno da je osjećaj dobar. Nakon onako lošeg prvog kruga i velikog zaostatka od 13 posto za protukandidatom, zajedno sa svojim prijateljima uspio sam ostvariti preokret. U konačnici se pokazalo da je bilo vrijedno boriti se. Moje ogromno zalaganje za dobrobit mjesta i mještane u prvom mandatu ipak je na koncu prepoznala tiha većina koja me je oduvijek podržavala te u drugom krugu ponovno pokazala da im je stalo do Murtera i javnog dobra našeg mjesta. Stoga se zahvaljujem mještanima na povjerenju koje su mi ukazali i za naredne četiri godine – kazao je Ivan Božikov.

Kako je izborna kampanja bila sve duža i duža, dodao je Božikov, maske su padale sve više i više, a da je kampanja još potrajala bila bi i pobjeda uvjerljivija.

– Svojim Murterinima mogu poručiti da ću i u iduće četiri godine sve zacrtane projekte i realizirati, te da će omjer obećanog i ispunjenog biti itekako zadovoljavajući, kao što je to bilo i nakon četiri godine prvog mog mandata – zaključio je Ivan Božikov.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.