Josip Begonja: Području ‘Meteriza’ treba igralište!

Prije tri mjeseca pisali smo o zahtjevu građana za izgradnju športskog igrališta na području Meteriza. Da se Grad Drniš brine o svojim građanima i čuje njihove probleme pokazalo se točnim i ovog puta.

‘Na području Meteriza’ svakako je potrebno izgraditi jedno športsko igralište (košarkaško ili malo igralište), međutim na tom području sve parcele su privatno vlasništvo.’- kazao je gradonačelnik Josip Begonja za DrnišNEWS.

Stanovnici tog dijela grada pokrenuli su inicijativu s prijedlogom određenog zemljišnog terena vođeni mišlju kako je riječ o gradskom vlasništvu. Kako doznajemo od gradonačelnika, riječ je o privatnom vlasništvu, a ne gradskom kako se prije smatralo.

To bi značilo da će se 60-ak djece tog dijela grada i dalje igrati na prometnoj cesti. Ipak, nije sve tako sivo. Gradonačelnik Begonja dodaje:

-Kao što je ovih dana došao prijedlog od strane Vijeća mjesnog odbora Badanj da se za potrebe njihovih mještana otkupi jedna čestica zemlje koju je voljan vlasnik prodati gradu za izgradnju malog igrališta, a što će ući u proceduru kako uklapanja u prostorno-plansku dokumentaciju, tako i u pronalaženje sredstava za kupnju tog zemljišta, Grad je spreman otkupiti po prihvatljivim cijenama i zemljište od privatnih vlasnika na području naselja Meterize radi izgradnje igrališta za najmlađe žitelje tog dijela grada- zaključuje Begonja.

IZVOR: DrnišNews.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.