Kafić i suvenirnica: NP Krka otvara objekt Stinice nasuprot otočića Visovac

Zbog sve većeg zanimanja posjetitelja za Visovac i poučno-pješačku stazu Stinice – Roški slap – Oziđana pećina JU ‘NP Krka’ odlučila je posjetiteljima ponuditi mjesto za odmor, informiranje i usmjeravanje. Objekt ‘Stinice’, na lijevoj obali rijeke Krke nasuprot Visovca, služit će za prihvat posjetitelja u kojem će se odvijati poslovi maloprodaje (ugostiteljstvo, suvenirnica) i poslovi prodaje izleta za sve koji Park posjećuju s lijeve obale Krke.

U sanaciju i obnovu objekta ‘Stinice’ Krka je proteklih godina uložila 1,5 milijuna kuna a svojom funkcijom potpuno se uklapa u sadržaje koji su otvoreni ili su u tijeku realizacije za posjetitelje srednjeg toka Krke. Osim posjeta Visovcu, sa Stinica se polazi i u 8,5 km dugu šetnju jednom od najljepših poučno-pješačkih staza u Hrvatskoj, izuzetnoj po prirodnoj, geomorfološkoj, kulturnopovijesnoj i pejsažnoj vrijednosti.

Otok Visovac, biser hrvatske kulturne i prirodne baštine, nalazi se u Nacionalnom parku „Krka“, u pitomom proširenju rijeke Krke između Skradinskog buka i Roškog slapa, dvaju od njezinih sedam sedrenih slapova. Franjevački samostan i crkva na otoku čine jedinstvenu ambijentalnu cjelinu u prekrasnom krajobrazu Visovačkog jezera. Oba sakralna objekta posvećena su Gospi Visovačkoj, a sam samostan i Majci od Milosti, pa je Visovac stoljećima odredište hodočasnika iz cijeloga svijeta.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.