Branitelji od sada mogu na sistematski pregled u kninsku bolnicu

Hrvatski branitelji od sada mogu otići na sistematski pregled u kninsku Opću i veteransku bolnicu Hrvatskog ponosa, izvijestio je predsjedavajući Koordinacije kninskih braniteljskih udruga Tomislav Čolak.

– Susretljivošću ravnateljice dr. Antonele Karačić i medicinskog osoblja omogućeno je hrvatskim braniteljima jednostavno obavljanje preventivnih zdravstvenih pregleda u prostorijama bolnice – izvijestio je Čolak i obratio se branitejima.

– Hrvatski branitelji iz Šibensko-kninske županije, susjednih županija i ostalih županija Republike Hrvatske možete slobodno doći u kninsku bolnicu i obaviti preventivni zdravstveni pregled koji će vam možda spasiti ili produljiti život – apelira Čolak.

– Potrebno je samo da se obratite svom obiteljskom liječniku i zatražite preventivni zdravstveni pregled i uputnicu za dnevnu bolnicu (uputnica D2 ) te sa uputnicom i braniteljskom iskaznicom dođete ili se telefonski naručite u kninsku bolnicu gdje će vam ljubazno osoblje zakazati termin za preventivni zdravstveni pregled koji ćete obaviti u najkraćem mogućem roku. Poštovani hrvatski branitelji, sami uz pomoć liječnika brinimo o svom zdravlju i životu – pozvao je Čolak hrvatske branitelje.

Podsjetimo, studija Ministarstva hrvatskih branitelja  „Praćenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja“ pokazala je da je od 1998. do 31. 10. 2015. g. umrlo 39.105 hrvatskih branitelja prosječno doživljene životne dobi od 50,9 godina i to na prvom mjestu od raznih vrsta tumora a zatim od bolesti cirkulacijskog sustava.  Za usporedbu, prosječna doživljena životna dob opće populacije u RH je 76 godina, a muškarci umiru s prosječno doživljene 73 godine.

IZVOR: Huknet.hr 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.