Branitelji poručili da u Kninu prostora za bicikliranje ima i mimo njihove svetinje

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina priopćenjem za javnost danas se oglasila o nedavnom incidentu kada su tražili uklanjanje dijela poligona za dječju biciklističku utrku sa dijela spomenika ‘Oluja 95’.

Kako navode u priopćenju na ovogodišnjoj ‘Velikoj nagradi Knina’, koju već petu godinu organizira kninski Biciklistički klub ‘Adrion Oros’, sporan je bio samo pokušaj organizatora da se djeca biciklima voze dijelovima spomenika preko dviju platformi postavljenih na sam spomenik ‘Oluja 95’.

– Natjecanje, na naše negodovanje, nije voženo preko spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u VRO ‘Oluja’, te su platforme uklonjene sa spomenika – navode u priopćenju iz Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina.

Podsjećajući da sukladno zakonu o javnom okupljanju organizator podnosi zahtjev i traži odobrenje od policije i lokalne uprave i samouprave, kninski branitelji pitaju ‘Znači li to da je lokalna uprava odobrila odvijanje gore navedene manifestacije, te vas slijedom toga pitamo da li je spomenik mjesto održavanja takve manifestacije’.

– Svi mi znamo što je spomenik ‘Oluja 95’ i njegova vrijednost za branitelje i RH te Vas molimo da se ne pravdate na djecu branitelja i manifestaciju za djecu jer prostora za ovakve priredbe ima i mimo „braniteljske svetinje“. Braniteljima Knina djeca ne smetaju, ali igranje na način da im kao dio biciklističke staze posluži spomenik, što im je omogućio organizator, je neprihvatljivo i uvrjedljivo – poručuju branitelji iz Knina koji smatraju da bi bilo bolje da se tu djecu nauči da zapale svijeću kod spomenika, i što on predstavlja, nego da im se isti prezentira kao poligon za utrku.

Branitelje uvrijedilo bicikliranje djece ispod kninskog slavoluka ‘Oluja 95’. Tražili izmjenu staze

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.