Crveni križ educirao 22 žene koje će brinuti o starijim osobama

Djelatnicama projekta ‘Zapošljavanje žena s područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana’, točnije njima 22 uručene su danas u Kninu diplome za stručno osposobljavanje koje dodjeljuje Gradsko društvo Crvenog križa Knin, izvijestili su iz Gradskog društva.

Provedenim programima obrazovanja i osposobljavanja 17 djelatnica završilo je obrazovanje za gerontodomaćicu dok je njih pet za mljekaricu odnosno siraricu, a posebnost dodjele je bila u tome da su djelatnice jedna drugoj uručile diplome.

– Završenim programima unaprijedila su se postojeća znanja i vještine žena to jest pripadnica ciljnih skupina zaposlenih u sklopu programa ‘Zaželi’. Ističemo kako će ova aktivnost projekta uvelike utjecati na radnu aktivaciju žena te na povećanje njihove konkurentnosti i zaposlenja nakon završetka projekta 2020. godine – zaključili su iz Crvenog križa.

Inače, ukupna vrijednost projekta je gotovo osam milijuna kuna koje je u cijelosti  dala Europska unija iz Europskih socijalnih fondova.

Inače, programe obrazovanja i osposobljavanja polazit će i preostalih 12 djelatnica pprojekta koje će programima njegovateljice i uzgajivačice ljekovitog bilja steći i unaprijedit znanje iskustvo na tom polju kako bi i same postale konkurentnije na tržištu rada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.