DIV donirao križ za novu Gospinu crkvu u Kninu

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana branitelja, DIV Grupa (DIV) je donirala križ za zvonik crkve ”Gospe velikog hrvatskog zavjeta” u Kninu, koja predstavlja simbol obrane Knina i Hrvatske, priopćeno je danas iz Brodosplita.

Dvosmjeran križ od posebnog nehrđajućeg čelika visok je šest metara i bit će postavljen na građevinu visoku gotovo 30 metara i dugu oko 80 metara s 1100 sjedećih mjesta i zvonikom od 38 metara.

Do sada je Brodosplit uz križ za novu crkvu u Kninu, kojeg je projektirao Jerko Rošin, a izradili škverski cjevari, svojevremeno sagradio veliku i malu “škversku teću”, “Ružu vjetrova” na zapadnoj obali te Plavo stablo kraj ateljea Vaska Lipovca u Vukovarskoj ulici. 
Zahvaljujući donaciji DIV-a u radu i materijalu, nova će crkva, kada bude dovršena biti jedna od najvećih crkava u Hrvatskoj. U njoj je ugrađen kamen temeljac koji je blagoslovio blaženi Ivan Pavao II i ovo je jedina crkva na svijetu s blagoslovom pape sveca, podsjećaju u DIV-u.

IZVOR: Hina/Hrvatski radio Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.