Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u Kninu smanjit će liste čekanja

U Općoj i veteranskoj bolnici ‘Hrvatski ponos Knin’, obilježen je završetak realizacije projekta Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz ravnateljicu bolnice Kristinu Bitunjac, svečanosti je nazočio župan Goran Pauk sa suradnicima, državni tajnik u ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, gradonačelnik Knina Marko Jelić te ravnatelji zdravstvenih ustanova Šibensko-kninske županije.

– Drago mi je da su se obje naše bolnice uključile u ovaj projekt, budući će ovakav način rada omogućava obradu više pacijenata nego sada, a samim time će se smanjiti liste čekanja na zadovoljstvo pacijenata i osoblja bolnica – rekao je Pauk.

knin6 (Custom)

Ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac, prilikom obilaska prostora dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije, je istaknula kako očekuje i dolazak pacijenata iz drugih gradova i županija.

Ukupna vrijednost projekta je oko 5,5 milijuna kuna, što predstavlja i iznos bespovratnih sredstava. Provedba projekta trajala je od travanj 2016. do listopad 2018., a glavni cilj je proširiti i unaprijediti zdravstvene usluge dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije objedinjeno u novim prilagođenim prostorima. Isto tako cilj je unaprjeđenje zdravstvene usluge dnevne pedijatrije i ginekologije, te smanjenje opterećenja akutnih bolničkih odjela. Uređen je i adaptiran odgovarajući prostor, te nabavljena sva potrebna medicinska i informatička oprema, namještaj i video nadzor. U svrhu promocije projekta i usluga dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije izrađena je nova internetska stranica Bolnice i promotivni materijal.

knin3 (Custom) knin7 (Custom) knin8 (Custom)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.