Dom zdravlja Knin dobio dva nova sanitetska vozila

Kninski Dom zdravlja od danas ima dva nova, suvremeno opremljena sanitetska vozila, vrijedna pola milijuna kuna. Primopredaju su obavili župan Goran Pauk i ravnatelj ove medicinske ustanove dr. Petar Čagalj.

Županija Šibensko-kninska u proračunu je osigurala 700 tisuća kuna decentraliziranih sredstava za Dom zdravlja Knin. Za nabavu ovih sanitetskih vozila od toga iznosa, potrošeno je 490 tisuća, dok je Dom zdravlja dodao 29 tisuća kuna.

Riječ je o suvremeno opremljenim sanitetskim vozilima Citroen Jumper i Renault Trafic za prijevoz pacijenata do zdravstvenih ustanova. Manje vozilo je za prijevoz u udaljene zdravstvene ustanove, a veće će se, najvjerojatnije, koristiti za prijevoz pacijenata na hemodijalizu.

Vozni park Doma zdravlja Knin, koji sada ima deset vozila, u sanitetskom prijevozu, prijeđe godišnje oko 450 tisuća kilometara i preveze oko 3 tisuće pacijenata, prenosi huknet.

Izvor: HRT Centar Knin

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.